Mladinske organizacije

Dnevna soba

Dnevna soba

Smo sedem člansko, mlado in zagnano glasbeno društvo, ki se imenujemo Dnevna soba studio. Na področju Koroške že dobrih sedem let ustvarjamo hip hop skladbe, snemamo video spote, se izobražujemo za glasbeno in video produkcijo, ponujamo možnost, da se preizkusijo v glasbi tisti, ki nimajo te možnosti ter redno sodelujemo na kulturnih prireditvah v sodelovanju z društvom ŠPAJZ že slabi dve leti in tudi organizirali smo razne hip hop delavnice za najmlajše. Imamo že kar sedem uspešno izpeljanih projektov - CD albumov (Koroška napda, Moj način, Trening, IvčTape, IvčTapve vol.2, Iluzije, Cajt prinese svoje), preko 100 skladb ter dobrih 20 videospotov. V zadnjih 5 letih smo v sodelovanju z raznimi gostinskimi ponudniki uspešno organizirali deset kulturnih prireditev z raznimi slovenskimi glasbenimi izvajalci.
Preberi več...
MladiA

MladiA

MladiA  je skupnost aktivnih mladih, ki skupaj odkrivajo vero, smisel življenja in Boga. V skupnosti je veliko možnosti za druženje z vrstniki, za koristno preživljanje prostega časa in za pridobivanje izkušenj dela z otroki.  Mladi lahko v tej skupnosti odkrivajo in razvijajo različne talente, krepijo svojo duhovnost, krščansko identiteto in iščejo odgovore na bistvena življenjska vprašanja ter tako osebnostno rastejo. Preko sodelovanja v skupnosti mladi pridobijo samostojnost ter motivacijo za pozitivne vrednote, kot so skrb, pomoč, empatija, odgovornost, vztrajnosti, delavnost, kreativnost in inovativnost. Tukaj je veliko priložnosti za izkustveno, informalno ter neformalno učenje in izobraževanje ter pridobivanja novih znanj in veščin, kot so socialne veščine, komuniciranje, timsko delo, prevzemanje odgovornosti, samostojnost, organizacija projektov. Skupnost mlade spodbuja, da bi se zavedali, kako lepo in bogato je njihovo življenje, in da bi poglobili moralne in krščanske vrednote ter se zavedali svoje vloge v družbi. Pomembno je tudi medgeneracijsko povezovanje in povezovanje z drugimi kulturami, narodnostmi.
Preberi več...
Galerija sodobnih umetnosti Art.Con

Galerija sodobnih umetnosti Art.Con

Sodobna galerija ne ustreza njeni konvencionalni  obliki: umetniškim delom, zavarovanim v trdnjavi ali templju - stavbi z debelimi zidovi in impresivnimi stopnicami, katere vodijo obiskovalca do stebrnega vhoda. Debele stene so postopoma postale transparentne in galerija se je integrirala v okolje . Galerija torej ni samo stavba z galerijskimi zbirkami, razstavami, arhivi in galerijskim osebjem. Našteto je samo lupina. Galerija je nekaj povsem drugega, mnogo bolj pomembnega. Sodobno galerijo lahko opišemo kot način čutenja, razmišljanja, kot prostor mnogih zgodb in idej, kraj debat o pomembnih vprašanjih in problemih povezanih z družbo v kateri živimo. V tem duhu deluje Galerija sodobnih umetnosti Art.Con.

Preberi več...