• Snemalni studio

  Urejen snemalni studio

 • Delavnice za mlade

  organizacija raznih delavnic

Aktualne novice in obvestila

Koroška mreža podpornega okolja za mlade KOR-NET

Projekt Koroška mreža podpornega okolja za mlade KOR-NET sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 491.537,50 €. Namen projekta je povezovanje mladinskih centrov na Koroškem, s ciljem izboljšanja pogojev za življenje in delo mladih. Trajanje projekta: junij 2022 – april 2024

 • 28 oktober 2022
 • Število ogledov: 82
Koroška mreža podpornega okolja za mlade KOR-NET

Glavni cilji projekta KOR-NET

 • Izenačenje možnosti za vse mlade na območjih Koroške regije z manj priložnostmi
 • Dvig nivoja participacije mladih
 • Opolnomočenje mladih

 

Kako jih bomo dosegli?

 • Z vzpostavitvijo intenzivnega sodelovanja podpornega okolja za mlade na Koroškem in usmerjenim povezovanjem s podjetniškim svetom.
 • S komuniciranjem in obveščanjem o aktivnostih podpornega okolja za mlade po Koroški prek različnih kanalov (spletni portal, družbena omrežja, medijski prispevki …).
 • S povezovanjem z lokalnimi odločevalci in podporo mladim pri aktivni vključitvi v demokratične procese, s čimer imajo možnost vplivati na sprejemanje odločitev v občinah in sooblikovati lastno prihodnost.
 • Z različnimi dogodki, delavnicami, aktivnostmi za usposabljanje tako za mentorsko delo z mladimi, kot tudi za razvoj raznoraznih veščin in podjetniških kompetenc.

 

Kaj bomo naredili za mlade?

 • Vzpostavili bomo virtualni mladinski inkubator Koroške,
 • Postavili bomo info točke oz. delovne postaje, ki bodo na voljo za uporabo mladim po regiji.
 • Zasnovali bomo model aktivne participacije mladih.

FB: https://www.facebook.com/kornetkoroska

«januar 2023»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
2627282930311
2345678
91011121314
14. 01. 2023 18:00 - 20:00
3925

Sobotni popoldnevi s psihoterapevtko Doroteo Pospihalj: O krutosti vojne (in nasploh)

Sobotni popoldnevi s psihoterapevtko Doroteo Pospihalj
DRUGO POGOVORNO DRUŽENJE: O krutosti vojne (in nasploh)

Vsako drugo soboto v mesecu vabljeni na pogovorno druženje z Doroteo Pospihalj, psihoterapevtko in študentko na doktorski ravni na Podiplomski šoli Znanstveno raziskovalni center slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU).

Namen pogovorov je ponuditi različne uvide v družbo skozi različne teoretske okvire, oziroma discipline, kot so filozofija, politika in psihoanaliza.
Dorotea bo tekom vsakega druženja predstavljala določene točke svoje doktorske raziskave, snov, ki jo je osvojila tekom predavanj in vabila k odprti diskusiji in kritičnemu razmišljanju.
Verjame, da je v današnjem svetu informacijskih poplav zmeraj težje oblikovati lastno stališče do določenih tem, pri čemer so okviri kritičnega ramišljanja vedno bolj nestabilni..."ker jih premalo razvijamo, negujemo in premalokrat sodelujemo v nekem kritičnem diskurzu".
Opaža, da sodelujemo večinoma na ravni diskurza mnenj, ki prevladuje nad znanjem in znanstvenim diskurzom.
Doroteina teza je vprašanje konca kot koncepta, pri čemer se bo naslanjala na delo profesorice Alenke Zupančič in na njeno teorijo konca. Na tej točki bo predvsem raziskovala trenutno situacijo vseh možnih kriz, ki jih danes živimo (družbena, politična, ekonomska, podnebna itd.). Bolj specifično pa jo bo v tem kontekstu zanimala vloga psihoanalize, pri čemer bo poskušala odgovoriti na vprašanje: Ali je psihoanaliza mrtva?, oziroma: Ali ima psihoanaliza še nek radikalni potencial, ki bo prispeval k branju sodobnega sveta?.

Preberi več
15
16171819202122
23242526272829
303112345

 

 

 

 

         

-